خواص تخم مرغ؛ ۲۹ خاصیت این سوپرغذای سرشار از ویتامین و پروتئین_ساحل دانش

[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط مجله ساحل دانش

تخم‌ مرغ ازجمله مواد غذایی است که باید در گروه‌بندی «سوپرغذاها» (superfoods) قرار بگیرد. تخم مرغ به‌علت داشتن ویتامین ها و مواد معدنی زیاد نظیر ویتامین A و ویتامین E و این چنین داشتن پروتئین زیاد یکی از مناسب‌ترین غذاها برای رژیم غذایی ورزشکاران است. از مزایا بی‌شمار تخم مرغ می‌توان به پشتیبانی به سلامت چشم و جلوگیری از بیماری های قلبی اشاره کرد. حقیقت این است که خوراکی با این همه خواص سالم در رژیم غذایی امروزی زیاد کم اشکار می‌بشود. در این مقاله در رابطه با اهمیت ترین خواص تخم مرغ این سوپر غذای پرفایده سخن بگویید می کنیم.

مزایا تخم مرغ

۱. سرشار از مواد مغذی

تخم‌ مرغ‌ ها در گروه مواد غذایی مغذی قرار می‌گیرند. هر تخم مرغ کامل همه‌ی مواد مغذی برای تبدیل یک سلول به جوجه را در خود دارد. یک تخم مرغ بزرگ آب‌پز دارای:

خواص تخم مرغ بی‌شمار است. درنتیجه، تخم مرغ غذای کاملی به‌حساب می‌آید و تقریبا مقدار مقداری از همه‌ی مواد مغذی موردنیاز بدن را در خود دارد. تخم‌ مرغ‌ های محلی یا غنی‌شده با امگا ۳ از خواص بیشتری برخوردار می باشند. اسید چرب امگا ۳ و ویتامین A و E در این تخم مرغ‌ها زیاد تر است.

خلاصه: تخم مرغ کامل یکی از غذاهای زیاد مغذی است که تقریبا همه‌ی عناصر موردنیاز بدن را در خود دارد. تخم مرغ های محلی یا نوع غنی‌شده با امگا ۳ مواد مغذی بیشتری دارند.

۲. تخم مرغ کلسترول بالایی دارد، اما تأثیر منفی روی کلسترول خون ندارد

این حقیقت که تخم مرغ کلسترول بالایی دارد صحت دارد. در حقیقت، ما مجاز به دریافت ۳۰۰ میلی‌گرم کلسترول در روز هستیم و هر تخم مرغ نزدیک به ۲۱۲ میلی‌گرم، یعنی بیشتر از نصف حد مجاز، کلسترول دارد. بااین‌حال، ملزوم است بدانید که کلسترول در رژیم روزانه همیشه علتبالا رفتن کلسترول خون نمی‌بشود.

کبد روزانه مقدار بسیاری کلسترول تشکیل می‌کند. هنگامی مصرف کلسترول روزانه‌ی شما بالا رود، کبد مقدار تولیدش را افت می‌دهد تا مقدار کلسترول را در بدن به اعتدال رساند. با وجود این، عکس العمل هر فرد نسبت به مصرف تخم مرغ می‌تواند متغیر باشد.

در ۷۰٪ از مردم، مصرف تخم مرغ به‌هیچ‌وجه کلسترول‌شان را بالا نمی‌برد. در ۳۰٪ باقی مانده (که “hyper responders” نامیده خواهد شد) تخم مرغ می‌تواند مقداری LDL (چربی بد) و مقدار کل کلسترول را افزایش دهد.

با‌این‌حال، افرادی که دچار اختلال ژنتیکی همانند «هیپرکلسترولمی فامیلی» (شایع‌ترین بیماری تک‌ژنی انسان که از زمان تولد کلسترول خون بالا دارند) یا اختلال ژن آپولیپوپروتئین (Apolipoprotein E نقش اساسی در انتقال کلسترول در بدن دارند) می باشند، بهتر است مصرف تخم مرغ را کم یا حذف کنند.

خلاصه: تخم مرغ دارای کلسترول بالایی است، اما مصرف تخم مرغ برای اکثر مردم بی‌زیان خواهد می بود و تأثیری بر مقدار کلسترول خون آنها نخواهد داشت.


حتما بخوانید: کدام خوراکی‌ها کلسترول خون را پایین می آورند؟


۳. تخم مرغ HDL (کلسترول خوب) را بالا می‌برد

HDL مخفف لیپوپروتئین پرچگالی (High-density lipoprotein) است. طبق معمول این کلسترول به‌گفتن کلسترول خوب شناخته می‌بشود. افرادی که HDL بالاتری داشته باشند، طبق معمول از خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته و دیگر مشکلات سلامتی در امان می باشند. افزایش مقدار HDL از خواص تخم مرغ است. در تحقیقی نشان داده شد که مصرف روزانه دو تخم مرغ به‌زمان ۶ هفته و زیاد تر از آن، به افزایش HDL خون به مقدار ۱۰٪ پشتیبانی خواهد کرد.

خلاصه: مصرف مداوم تخم مرغ به بالا رفتن مقدار کلسترول خوب در بدن پشتیبانی می‌کند که در نتیجه ریسک ابتلا به تعداد بسیاری از بیماری‌ها را افت می‌دهد.

۴. تخم مرغ سرشار از کولین است

«کولین» (Choline) ماده‌ای مغذی است که زیاد تر مردم حتی آن را نمی‌شناسند، اما کولین ماده زیاد مهمی است که طبق معمول در دسته‌ی ویتامین های گروه B قرار می‌گیرد. بدن ما از کولین برای ساخت غشای سلولی منفعت گیری می‌کند و نقش مهمی در تشکیل «نشانه‌گذاری سلول‌ها» (signaling molecules؛ بخشی از سامانه‌ی پیچیده‌ی ربط و دادوستد مطلب در سلول‌ها) در مغز به‌همراه دیگر عملکردهای بدن همانند رشد، بازسازی بافت‌ها و ایمنی را برعهده دارد.

نشانه‌های افتکولین زیاد جدی می باشند، اما خوشبختانه درصد وجود این چنین مشکلی زیاد پایین است. یکی از منبع های عالی برای دریافت کولین تخم مرغ است. یک عدد تخم مرغ بیشتر از ۱۰۰ میلی‌گرم از این ماده مغذی حیاتی را در خود دارد.

خلاصه: یکی دیگر از خواص تخم مرغ وجود ماده‌ای مغذی به‌نام کولین است که وجود آن در بدن زیاد حیاتی و ملزوم است. تعداد بسیاری از مردم به‌اندازه‌ی کافی از این ماده‌ی مورد قیمت منفعت گیری نمی‌کنند، اما تخم مرغ دارای مقدار بالایی کولین است.

۵. مصرف تخم مرغ با افت ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی مرتبط است

عموما کلسترول LDL را به‌گفتن «کلسترول بد» می‌شناسند. عده‌ای بر این نظر‌اند که بالا بودن سطح LDL به افزایش ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی منجر می‌بشود. اما تعداد بسیاری از مردم نمی‌دانند که LDLها بسته به نوع تراکم‌شان به زیرمجموعه‌های متغیری تقسیم می‌بشود. این زیرمجموعه‌ها به تراکم کم، متوسط و بالا تقسیم خواهد شد.

تحقیقات تعداد بسیاری مشخص می کند افرادی که به‌طور عمده دارای زیرمجموعه تراکم کلسترول کم و متوسط می باشند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری‌های قلبی نسبت به افرادی با تراکم کلسترول بالا می باشند. پژوهش‌ها مشخص می کند حتی اگر تخم مرغ در برخی افراد مقدار کلسترول LDL را مقداری بالا ببرد، تحول تراکم از کم به متوسط و از متوسط به بالا پیشرفت به‌حساب می‌آید.

خلاصه: به‌نظر می‌رسد مصرف تخم مرغ الگوی مقدار تراکم LDL را از کلسترول کم یا متوسط (که نوع بد آن می باشند) به LDL با تراکم بالا تحول می‌دهد که با افت ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی مرتبط است.

۶. آنتی اکسیدان‌هایی که در تخم مرغ وجود دارد برای سلامت چشم سودمند می باشند

با افزایش سن قوت بینایی نیز کم می‌بشود. مواد غذایی مختلفی برای مقابله با این عارضه وجود دارد. دو تا از این مواد مغذی «لوتئین» (Lutein) و «زآگزانتین» (Zeaxanthin) نام دارند که از جمله آنتی اکسیدان‌های قوی می باشند و در شبکیه‌ی چشم ذخیره خواهد شد.

بازدید‌ها مشخص می کند مصرف مقدار مشابه این مواد غذایی می‌تواند در افت دو اختلال شایع چشم یعنی خطر ضعیف‌شدن ماهیچه‌های چشم یا ابراز آب مروارید نقش مؤثری داشته باشد. زرده‌ی تخم مرغ دارای مقدار بسیاری از هر دویِ این آنتی اکسیدان‌ها است.

محققان در آزمایشی کنترل‌شده به این نتیجه رسیدند که مصرف روزانه تنها ۱/۳ زرده‌ی تخم مرغ به‌زمان چهار هفته و نیم سطح لوتئین خون را ۲۸ تا ۵۰٪ و زآگزانتین را ۱۱۴ تا ۱۴۲٪ افزایش می‌دهد. از دیگر خواص تخم مرغ می‌توان به وجود مقدار زیاد ویتامین A اشاره کرد که به سلامت چشم‌ها پشتیبانی می‌کند. افتویتامین A یکی از دلایل شایع کوری در جهان است.

خلاصه: آنتی اکسیدان‌های لوتئین و زآگزانتین برای نگه داری سلامت چشم‌ زیاد سودمند می باشند که به جلوگیری از ضعف ماهیچه‌های چشم و آب مروارید پشتیبانی می‌کنند. با مصرف تخم مرغ می‌توان مقدار بسیاری از این آنتی اکسیدان‌ها را دریافت کرد.

۷. تخم مرغ محلی یا غنی‌شده با امگا ۳ سطح تری گلیسرید را پایین می‌آورد

خواص تخم مرغ در تخم مرغ محلی یا غنی‌شده بیشتر است

همه‌ی تخم مرغ ها همانند هم نیستند. ترکیب مواد مغذی آنها بسته به تغذیه و روشی پرورش مرغ‌ها متفاوت است. تخم مرغ هایی که در مزرعه و به‌صورت محلی یا با خوراک غنی‌شده با امگا ۳ تشکیل خواهد شد، نسبت به تخم مرغ های دیگر از اسیدهای چرب امگا ۳ بالاتری برخوردارند. اسیدهای چرب امگا ۳ می‌تواند سطح تری گلیسرید خون را که عامل خطرناکی در ابراز مشکلات قلبی است، افت دهد.

تحقیقات مشخص می کند مصرف تخم مرغ غنی‌شده با امگا ۳ راه مؤثری در افت سطح تری گلیسرید خون است. در آزمایشی به این نتیجه رسیدند که با مصرف تنها ۵ تخم مرغ غنی‌شده با امگا ۳ در هفته به‌زمان ۲۱ روز می‌توان تری‌گلیسرید را بین ۱۶ تا ۱۸٪ پایین آورد.

خلاصه: تخم مرغ های غنی‌شده با امگا ۳ یا نوع محلی آن دارای مقدار بسیاری اسیدهای چرب امگا ۳ می باشند. مصرف این‌گونه تخم مرغ ها راه مؤثری در افت سطح تری گلیسرید خون است.

۸. پروتئینی کامل با مقدار ملزوم آمینواسیدها

ساختار مهم بدن انسان از پروتئین‌ راه اندازی شده است. پروتئین‌ها برای ساخت همه بافت‌ها و مولکول‌های بدن با اهداف ساختاری و کاربردی نقش اساسی دارند. دریافت مقدار ملزوم پروتئین در رژیم روزانه زیاد مهم است. بازدید‌های تازه مشخص می کند که به گمان زیاد مقدار پیشنهادشده‌ی دریافت پروتئین برای همه کافی نیست.

تخم مرغ یکی از منبع های عالی پروتئین است؛ یک تخم مرغ بزرگ ۶ گرم پروتئین دارد و همه آمینواسید‌های الزامی بدن به مقدار ملزوم در آن حاضر است. مصرف مقدار کافی پروتئین به افت وزن، افزایش توده‌ی عضلانی، افت سختی خون و سلامت استخوان پشتیبانی می‌کند.

خلاصه: مقدار بالای پروتئین حیوانی و اسیدهای آمینه‌ی الزامی مورد‌نیاز بدن انسان از جمله‌ی خواص تخم مرغ است.

۹. تخم مرغ خطر ابراز سکته و بیماری‌های قلبی را پایین می‌آورد

برای چندین دهه، خواص تخم مرغ به‌طور ناعادلانه‌ای دست‌کم گرفته می‌شد. این باور وجود داشت که به‌علت وجود کلسترول در تخم مرغ، سلامت قلب به‌خطر می‌افتد. در سال‌های تازه، تحقیقات بسیاری صورت گرفته تا ربط بین مصرف تخم مرغ و افزایش ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی را بازدید کنند.

نتیجه‌ی ۱۷ آزمایش با ۲۶۳۹۳۸ نفر شرکت‌کننده این می بود که ارتباطی بین مصرف تخم مرغ و ابراز سکته یا دیگر بیماری‌های قلبی وجود ندارد. تحقیقات دیگر نیز به نتایج شبیهی دست یافته‌اند. با‌این‌حال، نتیجه‌ی تحقیقات دیگر مشخص می کند که افراد مبتلا به دیابت که تخم مرغ مصرف می‌کنند، امکان پذیر نسبت به دیگران درمعرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری‌های قلبی باشند.

در هر حال، تاثییر مصرف تخم مرغ بر افزایش این خطر اشکار نیست، چون این دست آزمایش‌ها تنها می‌توانند جامعه‌ی آماری را اشکار کنند. در این آزمایش‌ها رابطه‌ای مبنی بر مصرف تخم مرغ و ابراز بیماری ثابت نشده است. یقیناً این گمان وجود دارد که مبتلایان به دیابت که بیش‌ازحد تخم مرغ مصرف می‌کنند، کمتر به سلامتی‌شان اهمیت خواهند داد. در یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات، که تا بحال یکی از بهترین رژیم‌ها برای افراد دیابتی است، مصرف تخم مرغ علتتشدید عوامل خطرناک در ابراز بیماری‌های قلبی می‌بشود.

خلاصه: در بازدید‌هایی که به تأثیر مصرف تخم مرغ و ریسک ابراز بیماری‌های قلبی پرداخته‌اند، هیچ ارتباطی اشکار نشده است. با‌این‌حال، در برخی بازدید‌ها اشکار شده که مصرف تخم مرغ در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را زیاد تر می‌کند.


حتما بخوانید: بهترین رژیم غذایی مناسب قلب چیست؟


۱۰. تخم مرغ خاصیت سیرکنندگی دارد و به افت وزن پشتیبانی می‌کند

خواص تخم مرغ و ایجاد حس سیری و کمک به کاهش وزن

تخم مرغ کاملا خاصیت سیرکنندگی دارد. تخم مرغ ها پروتئین بالایی دارند و به‌همین‌علت جزو خوراکی‌های سیرکننده‌ی پرطرفدار می باشند. تخم مرغ امتیاز بالایی در «شاخص سیری» (satiety index) خوراکی‌ها دارد، که علتایجاد حس سیری و درنتیجه، مصرف کمتر کالری می‌بشود.

در تحقیقی روی ۳۰ خانم با وزن بالا اشکار شد که مصرف تخم مرغ به‌جای دونات در قولی صبحانه، علتافزایش حس سیری و در نتیجه مصرف کمتر کالری در ۳۶ ساعت سپس شده است. در آزمایش فرد دیگر، جانشین کردن تخم مرغ به‌جای دونات به‌زمان ۸ هفته علتکاهش وزن چشمگیری شده است.

خلاصه: تشکیل حس سیری و افت مصرف کالری در طول روز از خواص تخم مرغ است. مصرف مدام تخم مرغ می‌تواند تبدیل افت وزن نیز بشود.

خواص تخم مرغ آب پز برای مردان

1734137266 378 خواص تخم مرغ؛ ۲۹ خاصیت این سوپرغذای سرشار از ویتامین

Photo of one young man eating a hamburger while sitting in the restaurant during the day.

تخم‌مرغ یکی از کامل‌ترین مواد غذایی است که سرشار از پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. تخم‌مرغ آب‌پز، به علت نگه داری قیمت غذایی بالای خود در زمان پخت، گزینه‌ای مناسب برای افزودن به رژیم غذایی مردان است. در ادامه به برخی از خواص این ماده مغذی برای مردان اشاره می‌کنیم:

۱. افزایش عضله‌سازی

پروتئین‌های حاضر در تخم‌مرغ (۱۳ گرم در هر ۱۰۰ گرم) برای عضله‌سازی الزامی می باشند. این پروتئین‌ها حاوی آمینواسیدهای الزامی برای بازسازی و رشد بافت عضلانی می باشند. مصرف تخم‌مرغ آب‌پز به‌اختصاصی برای مردانی که به فعالیت‌های ورزشی و بدنسازی مشغول می باشند، گزینه‌ای عالی محسوب می‌بشود و به بهبود قوت و کارکرد بدن پشتیبانی می‌کند.

۲. بهبود سطح تستوسترون

کلسترول حاضر در تخم‌مرغ (۳۷۳ میلی‌گرم در هر ۱۰۰ گرم) ماده اولیه تشکیل هورمون تستوسترون است. این هورمون نقش مهمی در نگه داری سلامت جنسی، افزایش قوت بدنی و بهبود خلق‌وخو دارد. سطح بهینه تستوسترون این چنین به افزایش انرژی، تحکیم میل جنسی و بهبود کیفیت خواب پشتیبانی می‌کند. به این علت، تخم‌مرغ می‌تواند در بهبود کیفیت زندگی مردان مؤثر باشد.

۳. تحکیم سلامت قلب

برخلاف باورهای قدیمی، تحقیقات تازه نشان داده‌اند که مصرف متعادل تخم‌مرغ می‌تواند کلسترول خوب (HDL) را افزایش داده و به افت خطر بیماری‌های قلبی پشتیبانی کند. تخم‌مرغ این چنین حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که از اکسیداسیون کلسترول بد (LDL) جلوگیری می‌کنند. این نوشته برای مردان، به علت گمان بالاتر ابتلا به بیماری‌های قلبی در قیاس با زنان، اهمیت اختصاصی‌ای دارد.

۴. نگه داری سلامت مغز

تخم‌مرغ حاوی کولین است که ماده‌ای الزامی برای سلامت مغز و تحکیم حافظه محسوب می‌بشود. کولین به تشکیل استیل‌کولین، یک ناقل عصبی حیاتی، پشتیبانی می‌کند که برای عملکردهای شناختی همانند یادگیری، حافظه و تمرکز الزامی است. مصرف منظم تخم‌مرغ می‌تواند به افت خطر ابتلا به بیماری‌هایی همانند آلزایمر و پارکینسون پشتیبانی کند.

۵. پشتیبانی به افت وزن

خواص تخم مرغ؛ ۲۹ خاصیت این سوپرغذای سرشار از ویتامین.webp

تخم‌مرغ آب‌پز با کالری کم (۱۵۵ کالری در هر ۱۰۰ گرم) و حس سیری طویل‌زمان، انتخاب مناسبی برای مردانی است که تصمیم افت وزن دارند. پروتئین بالا و چربی‌های سالم حاضر در تخم‌مرغ می‌توانند به کنترل اشتها و افت مصرف کالری در طول روز پشتیبانی کنند. مصرف آن در وعده صبحانه می‌تواند میل به تنقلات ناسالم را افت داده و به نگه داری انرژی در طول روز پشتیبانی کند.

۶. تحکیم سلامت چشم‌ها

وجود لوتئین و زآگزانتین در تخم‌مرغ به پیشگیری از بیماری‌های چشمی همانند آب‌مروارید و تخریب ماکولا پشتیبانی می‌کند. این آنتی‌اکسیدان‌ها با افت صدمه ناشی از نور آبی و اشعه‌های زیان اور، به سلامت بینایی مردان در طول زمان پشتیبانی شایانی می‌کنند. این چنین تخم‌مرغ منبع خوبی از ویتامین A است که نقش مهمی در نگه داری سلامت شبکیه چشم دارد.

۷. تحکیم استخوان‌ها

ویتامین D حاضر در تخم‌مرغ (۲۱٪ قیمت روزانه در هر ۱۰۰ گرم) به جذب بهتر کلسیم پشتیبانی کرده و در نتیجه سلامت استخوان‌ها را تحکیم می‌کند. کلسیم و فسفر حاضر در تخم‌مرغ نیز به تحکیم ساختار استخوان و پیشگیری از بیماری‌هایی همانند پوکی استخوان پشتیبانی می‌کنند. این ویژگی برای مردان، به‌اختصاصی در سنین بالاتر، اهمیت بالایی دارد و می‌تواند خطر شکستگی استخوان را افت دهد.

نکات مهم در مصرف تخم‌مرغ آب‌پز

  • مصرف روزانه یک تا دو عدد تخم‌مرغ برای زیاد تر افراد بی‌خطر است، اما اگر مشکلات کلسترول بالا دارید، با پزشک خود مشورت کنید.
  • تخم‌مرغ‌های تازه و باکیفیت را انتخاب کنید.
  • از مصرف تخم‌مرغ نیم‌پز یا خام پرهیز کنید، چرا که امکان پذیر حاوی باکتری سالمونلا باشد.
  • برای نگه داری طعم و خواص تخم‌مرغ، آن را در دمای مناسب و زمان کوتاهی بپزید.

خواص تخم مرغ آب پز برای لاغری

1734137266 107 خواص تخم مرغ؛ ۲۹ خاصیت این سوپرغذای سرشار از ویتامین

تخم‌مرغ آب‌پز یکی از بهترین گزینه‌های غذایی برای افرادی است که به جستوجو افت وزن و بهبود تناسب‌اندام می باشند. این ماده غذایی به علت داشتن مواد مغذی زیاد و کالری کم، به‌راحتی می‌تواند به برنامه رژیم لاغری شما اضافه بشود. در ادامه، برخی از دلایل اهمیت تخم‌مرغ آب‌پز برای لاغری را بازدید می‌کنیم:

۱. کم‌کالری اما مغذی

تخم‌مرغ آب‌پز حاوی نزدیک به ۱۵۵ کالری در هر ۱۰۰ گرم است، اما در همین مقدار، مقادیر بسیاری پروتئین، ویتامین و مواد معدنی به بدن می‌رساند. این ویژگی علتمی‌بشود که شما بدون دریافت کالری اضافه، مواد مغذی مورد نیاز بدن را فراهم کنید.

۲. افزایش حس سیری

پروتئین حاضر در تخم‌مرغ (۱۳ گرم در هر ۱۰۰ گرم) به افت حس گرسنگی پشتیبانی می‌کند. پروتئین با افت سطح هورمون گرسنگی (گرلین) و افزایش هورمون‌های سیری، میل به خوردن غذاهای ناسالم را افت می‌دهد. مصرف تخم‌مرغ در وعده صبحانه می‌تواند تا ساعت‌ها حس سیری تشکیل کند.

۳. پشتیبانی به نگه داری عضلات در دوره افت وزن

در طول افت وزن، بدن امکان پذیر بخشی از بافت عضلانی خود را از دست بدهد. پروتئین‌های باکیفیت حاضر در تخم‌مرغ به نگه داری عضلات بدن پشتیبانی کرده و از تحلیل رفتن آن‌ها جلوگیری می‌کند. این نوشته برای افرادی که ورزش می‌کنند و به جستوجو نگه داری تناسب‌اندام می باشند، زیاد مهم است.

۴. تنظیم قند خون

تخم‌مرغ آب‌پز به علت شاخص گلیسمی پایین، تأثیر مقداری بر افزایش قند خون دارد. این ویژگی به افت نوسانات قند خون و جلوگیری از تشکیل هوس برای خوردن شیرینی‌ها و تنقلات ناسالم پشتیبانی می‌کند.

۵. افزایش سوخت‌وساز بدن

مصرف پروتئین علتافزایش سوخت‌وساز بدن می‌بشود. بدن برای هضم و جذب پروتئین به انرژی بیشتری نیاز دارد، که این کار به سوزاندن کالری زیاد تر پشتیبانی می‌کند. اضافه کردن تخم‌مرغ آب‌پز به رژیم غذایی می‌تواند متابولیسم را افزایش داده و به فرآیند چربی‌سوزی پشتیبانی کند.

۶. جایگزینی برای قولهای پرکالری

تخم‌مرغ آب‌پز به‌راحتی می‌تواند جانشین غذاهای پرکالری و کم‌قیمت غذایی همانند نان‌های سفید، کیک و تنقلات پرچرب بشود. با مصرف تخم‌مرغ، می‌توانید بین‌وعده یا وعده مهم مغذی‌تری داشته باشید.

۷. افت مصرف تنقلات ناسالم

مصرف تخم‌مرغ آب‌پز در قولهای کوچک بین‌وعده می‌تواند میل به خوردن تنقلات ناسالم را افت دهد. این ماده غذایی کم‌حجم و مغذی، انرژی ملزوم برای ادامه فعالیت‌های روزانه را فراهم می‌کند.

نکات مهم برای مصرف تخم‌مرغ آب‌پز در رژیم لاغری

  • حد اعتدال را مراعات کنید: مصرف بیشتر از حد تخم‌مرغ امکان پذیر علتافزایش کلسترول بشود. طبق معمولً مصرف روزانه یک تا دو عدد تخم‌مرغ پیشنهاد می‌بشود.
  • بدون افزودنی: از افزودن نمک یا سس‌های پرچرب به تخم‌مرغ خودداری کنید. بهتر است آن را به‌صورت ساده یا همراه با سبزیجات میل کنید.
  • همراهی با فیبر: تخم‌مرغ را با غذاهای حاوی فیبر همانند سبزیجات یا نان سبوس‌دار مصرف کنید تا حس سیری بیشتری داشته باشید.

خواص تخم‌مرغ برای کودکان

1734137266 810 خواص تخم مرغ؛ ۲۹ خاصیت این سوپرغذای سرشار از ویتامین

تخم‌مرغ یکی از مغذی‌ترین مواد غذایی است که برای رشد و سلامت کودکان اهمیت دارد. این ماده غذایی سرشار از پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. در ادامه، ۵ مورد از با اهمیت ترین خواص تخم‌مرغ برای کودکان را در ادامه مرور می‌کنیم.

۱. تحکیم رشد جسمی و مغزی

پروتئین و کولین حاضر در تخم‌مرغ به رشد عضلات، گسترش مغز و تحکیم حافظه کودکان پشتیبانی می‌کنند. مصرف تخم‌مرغ می‌تواند کارکرد تحصیلی و فعالیت‌های بدنی کودکان را بهبود بخشد.

۲. تحکیم سیستم ایمنی

تخم‌مرغ منبع سلنیوم و روی است که به تحکیم سیستم ایمنی بدن کودکان و مقابله با بیماری‌ها پشتیبانی می‌کنند.

۳. سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها

ویتامین D و کلسیم حاضر در تخم‌مرغ به تحکیم استخوان‌ها و دندان‌های کودکان پشتیبانی کرده و خطر افتکلسیم را افت می‌دهد.

۴. پیشگیری از کم‌خونی

تخم‌مرغ حاوی آهن است که به تشکیل گلبول‌های قرمز و پیشگیری از کم‌خونی پشتیبانی می‌کند.

۵. سلامت چشم و پوست

لوتئین و زآگزانتین در تخم‌مرغ علتتقویت بینایی و سلامت پوست کودکان خواهد شد.

نکات مهم در مصرف تخم‌مرغ برای کودکان

  • از سن ۶ ماهگی با مشورت پزشک مصرف زرده اغاز بشود.
  • تخم‌مرغ کاملاً پخته بشود تا از خطر سالمونلا جلوگیری بشود.
  • در صورت مشاهده علائم حساسیت

سخن پایانی

مطالعات علمی به‌وضوح مشخص می کند که مصرف ۳ تخم مرغ کامل در روز کاملا بی‌خطر است. هیچ نتیجه‌ای مبنی بر زیان اور بودن تخم مرغ وجود ندارد؛ آنها تحت گفتن «بخشی نامعلوم» که تا این مدت به تحقیقات گسترده‌تری نیاز دارد دسته‌بندی خواهد شد. تخم مرغ یکی از عالی‌ترین غذاهای طبیعی است.

جدا از خواص تخم مرغ، دسترسی به آن زیاد راحت است و می‌توان با هزینه‌‌ای پایین آن را تهیه کرد. این چنین می‌توان با منفعت گیری از تخم مرغ در ترکیب با اکثر مواد غذایی خوراکی‌ عالی و لذیذی داشت.

راه‌حل‌هایی برای این که هم قشنگ بمانیم هم سالم


دسته بندی مطالب
مقالات کسب وکار

مقالات فناوری

مقالات آموزشی

مقالات سلامتی

[ad_2]

نویسنده نوشته: ایمان صالحی