نوشته و ویرایش شده توسط مجله ساحل دانش
تیمی از محققان موفق شدهاند تا حس چشایی را به دنیای مجازی بیاورند. آنها با گسترش یک آبنبات چوبی هوشمند، این امکان را فراهم کردهاند که کاربران در میانه توانایی حقیقت مجازی، طعمهای گوناگون را نیز حس کنند. این دستاورد تازه در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences انتشار شده است.
به نقل از سرویس اخبار علمی رسانه تکنولوژی تکنا، این دستگاه همانند به یک آبنبات چوبی معمولی است، اما دارای فناوری گسترش یافتهای است. داخل این آبنبات چوبی، کیسههای کوچکی وجود دارند که حاوی ژلهای گوناگون طعمدار می باشند. با اعمال ولتاژ کم، این ژلها فعال شده و طعم خود را به بزاق دهان کاربر منتقل میکنند. به این ترتیب، کاربر میتواند طعمهای مختلفی را در میانه توانایی حقیقت مجازی بچشد.
به نقل از دپارتمان اخبار تکنولوژی رسانه فناوری تکنا، با اضافه شدن حس چشایی، توانایی حقیقت مجازی زیاد واقعیتر و دلنشینتر میبشود. به حرف های محققان این فناوری میتواند در عرصههای مختلفی همانند پزشکی، آموزش و سرگرمی کاربرد داشته باشد. برای مثال، پزشکان میتوانند از آن برای برسی حس چشایی بیماران منفعت گیری کنند یا در فروشگاههای آنلاین، مشتریان بتوانند قبل از خرید، طعم محصولات را امتحان کنند. این دستاورد مشخص می کند که فناوری حقیقت مجازی به شدت در حال پیشرفت است و در آینده نزدیک، میتوانیم انتظار ازمایش ها حقیقت مجازی زیاد پیچیدهتری را داشته باشیم.
با وجود همه مزایای این فناوری، تا این مدت هم برخی محدودیتها وجود دارد. برای مثال، مقدار ژل حاضر در آبنبات چوبی محدود است و نیاز به پر کردن مجدد دارد. این چنین، تنوع طعمهای قابل تشکیل با این روش تا این مدت محدود است. محققان در حال تلاش برای بهبود این فناوری می باشند. آنها تصمیم دارند تعداد طعمهای قابل تشکیل را افزایش دهند و زمان زمان منفعت گیری از آبنبات چوبی را طویلتر کنند. این چنین، آنها به جستوجو گسترش این فناوری برای دیگر حواس همانند بویایی می باشند.
گسترش آبنبات چوبی هوشمند، گامی مهم در جهت حقیقت مجازی همه جانبه است. این فناوری میتواند به ما پشتیبانی کند تا دنیای مجازی را به شکلی واقعیتر توانایی کنیم و کاربردهای متنوعی در عرصههای گوناگون داشته باشد. برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.
دسته بندی مطالب
مقالات کسب وکار