نوشته و ویرایش شده توسط مجله ساحل دانش
در قسمت مرکزی کشورمان ایران، دو شهر توریستی زیاد محبوب قرار دارند که تقریبا در همسایگی هم می باشند. بله درست گمان زدید! شیراز و اصفهان. این دو شهر از مقاصد زیاد دلنشین برای سفر می باشند. بعد با ما همراه باشید تا با معارفه بهترین جاهای شیراز و اصفهان شما را در یک سفر شوق انگیز راهنمایی کنیم.
تماشای تاریخ در دل اصفهان
شهر اصفهان، معروف به نصف جهان، با جاذبههای گردشگری تعداد بسیاری که دارد، به یکی از شهرهای پر رفت و آمد مسافران تبدیل شده است.
اصفهان به میدان نقش جهانش معروف است. همان میدانی که حال و هوای آن را در هیچ شهر فرد دیگر توانایی نخواهید کرد. میدان نقش جهان، جزء اولین آثار ایرانی است که به ثبت میراث جهانی یونسکو هم رسیده است.
دلنشین است بدانید این میدان بزرگ و دیدنی، در دورههای گوناگون اسمهای متنوعی داشته است. برای مثال در دوره پهلوی به میدان شاه، معروف بوده است .
ظاهر میدان نقش جهان، به شکل مستطیل است و تقریبا ۵۶۰ متر طول و ۱۶۰ متر عرض دارد. معماری این مکان درست همانند میدانهای معروف قدیمی همانند میدان میر چخماق یزد یا میدان صاحب آباد قزوین است. سر تا سر این میدان با ۲۰۰ حجره پوشیده شده است و اطراف آن را بناها و هنرهای تاریخی مزین کرده است.
سپس از گشت و گذار و تماشای قسمت های گوناگون میدان نقش جهان، این شاهکار معماری اصفهان، یک استراحت خستگی سفر شما را از بین میبرد. برای اقامت هم راههای زیاد بسیاری پیش رویتان وجود دارد. از اجاره ویلا و سوئیت اصفهان گرفته تا انواع اقامتگاهها. این چنین اگر میخواهید با هزینه کم، یک محل استراحت با امکانات زیاد تر داشته باشید، به اجاره سوئیت در اصفهان فکر کنید.
مقداری درمورد تاریخچه میدان نقش جهان بدانیم
مکانی که امروزه به نام میدان نقش جهان میشناسیم، در قبل باغی بوده که تکه مرکزی آن را به نام کوشک میشناختند. در اینجا، بناهایی وجود داشت که از دوران آق قویونلو و قراقویونلوها به جای مانده می بود و همه اعیاد و جشنهای تاریخی بزرگ در این مکان برگزار میشد.
وقتی که صفویان شهر اصفهان را به گفتن پایتخت خود برگزیدند، این شهر تاریخی داخل عصر جدیدی از تمدن شد. در همین جهت، شاه عباس صفوی دستور داد که میدان نقش جهان را در اصفهان بسازند.
با این تفاسیر قدمت این بنای تاریخی به دوران صفویان برمیگردد.
سفر به شیراز و وضع بی مثالش
شیراز! همان شهری که به زیبایی بی مثالش معروف است. از حافظیه و سعدیه گرفته تا بازار وکیل… هر کدام از اینها با جاذبههای دیدنی خود، نمودای منحصر به فرد به این شهر دادهاند.
شیراز به باغهایش معروف است. بهترین نمونه از باغهای ایرانی را در اینجا میتوانید ببینید. به راستی که شهر گل و بلبل، برازنده شیراز است.
باغ های شیراز از جمله باغ معروف ارم، باغ عفیف آباد، نارنجستان قوام و… تنها بخشی از باغهای معروف و دیدنی این شهر پرآوازه می باشند.
بیایید مقداری زیاد تر با این باغها آشنا شویم.
باغ ارم شیراز، شاهکار باغ جهانی
باغ ارم شیراز یکی از باغهای معروف این شهر است که به ثبت میراث جهانی یونسکو رسیده است. ساخت این باغ برمیگردد به دوره سلجوقیان.
فضایی عرفانی این باغ را بهتر است در بهار مشاهده کنید. درختان بهار نارنج، آن هم بین عطر گلهای دل انگیز ، فضایی فوق العاده شگفت انگیز تشکیل میکنند که به شما شورو نشاط خاصی هدیه میدهد.
باغ دلگشا، باستانی ترین باغ شیراز
طبیعت اسایش قسمت باغ دلگشا، سفری فراموش نشدنی در شیراز را به شما هدیه میبخشد.
این باغ تاریخی در نزدیکی مقبره سعدی، شاعر بلند آوازه ایرانی قرار دارد و باغ و عمارت داخل آن در سه عهد ساسانی، صفویه و قاجار ساخته شدهاند. باغ دلگشا در اواسط سال ۱۳۸۱ به گفتن یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و امروزه، یکی از بهترین باغهای شیراز بهحساب میآید.
این جمله که میگویند( ولی هیچ جا همانند خونه خود آدم نمیشه) را طبق معمول زیاد تر مسافران سپس از سفر به کار میبرند. همین جمله علتشده تا اقامتگاه بوم گردی شیراز زیاد سریع محبوب بشود. چون که اقامتگاه شیراز تواناییای همانند زندگی در کنار مردم شهر و دیدن آداب و رسوم را برای شما فراهم میکند. این اقامتگاهها طوری ساخته شدهاند تا حس کنید در خانه خودتان هستید. شما میتوانید برای رزرو اقامتگاه بوم گردی به سایت های مرجعی همانند سایت شب مراجعه کنید تا با قیمتی مناسب تر بتوانید یک اقامتگاه بوم گردی مطابق سلیقه خود انتخاب کنید.
باغ جهان نما، بهشت کوچک شیراز
از هر زاویهای که شیراز را ببنید، زیباست. باغ جهان نمای شیراز، این طبیعت غیر قابل توصیف که همه بازدیدکنندگان را مدهوش تماشای خود کرده است، به گفتن کهن ترین باغ شیراز شناخته میبشود. هنگامی که در فضای باغ جهان نما قدم میگذارید، گویی به کوچه بعد کوچههای تاریخ سفر کردهاید. باغی که در حوالی حافظیه شیراز واقع شده و خودش به تنهایی شعر دلنشینی از زبان طبیعت را پچ پچ میکند.
تاریخچه ساخت این باغ به دوران آل مظفر و آل اینجو برمیگردد. جذابیت خیره کننده این باغ به قدری چشم نواز می بود که توانست با سحر زیبایی خود از یورش تیمور گرگانی در امان بماند. زیبایی باغ جهان نما تا دوره صفویه پابرجا می بود اما بعد از این دوران، به علت نا امنی در سرزمین، باغ جهان نما به یک ویرانه بزرگ تبدیل شد. با این وجود، کریم خان زند با حصارکشی اطراف باغ، ساخت عمارتی در اطراف آن و درختکاری در آن توانست روح تازهای به باغ جهان نما بدمد و امروزه این یادگاری شگفت انگیز و عظیم را برای ما بر جای بگذارد.
دسته بندی مطالب
مقالات کسب وکار